Hambarul cu Louboutini.

  Îi ştim cu toatele pantofii, însă cred că de loc pe el, şi mai puţin casa lui. Una dintre, probabil. Despre pantofi… well, I’m not a fan, însă după ce în toate seriile Totul despre Sex, SJP a ridicat în slăvi Manolo Blahnik, atunci când s-a măritat, a preferat să o facă în Louboutin. That says a lot, nu?

Casa din Franţa, mai precis din Vendee, este o nebunie creativă, la fel ca şi mulţi din pantofii lui, şi a fost subiectul unui material foarte interesant făcut de Wall Street Journal Magazine. Casa de fapt este un domeniu, să-l numim „conac” de la începutul secolului, împănata cu piese de mobilier din Cairo, oglinzi şi mobilă Louis XV, scaune englezeşti, pene din Amazon, măşti Africane, ceramică din Damasc şi orice îţi mai trece prin cap. Totul fără o potriveală aparentă, însă cu un rezultat ironic şi ludic.

Hambarul conacului este de fapt un pantofar, un templu Louboutin, în care sunt expuşi 8000 perechi, într-un set up ganisit cu coloane siriene şi totemuri aztece.

De fapt, tot interiorul, dar mai ales exteriorul, sunt spaţii create organic, fără o gândire matematic planificată. Majoritatea pieselor decorative au fost cumpărate din impuls: „prefer să cumpăr lucruri şi apoi să mă gândesc unde să le pun, mai degrabă decât să îmi pară rău că nu le-am cumpărat” – zice el. Subscriu în totalitate.

Ziceam de grădină, unde, la fel ca şi în interior, se suprapun o groază de texturi, culori şi forme. Glicină, brazi, pini, tufe, magnolii, irişi şi multe alte specii. Ce este foarte interesant este combinaţia între un layer minimalist şi foarte geometric (gazon, pini conici) şi unul foarte organic şi sălbatic – tufe, vegetaţie căţărătoare sau flori. Pentru Louboutin, grădina este un „sanctuar care îl inspiră în desingul pantofilor”. Asta explică multe…

Acum, înapoi la pantofi. Iată cum defineşte Louboutin ideea de bază pentru creeaţile sale: „Pantoful lungeşte piciorul şi o face discret. Scopul este ca oamenii să se uite la picioarele unei femei. „It’s all about the leg. ….well, it’s not about the leg, it’s about the woman”. Oh, daa!! Inspirational, nu? Pe mine m-a cumpărat cu asta. Cu siguranţă nici o pereche de picioare încălţate cu o pereche de Louboutini nu trece neobservată. Nu precizează însă câte ore poţi dansa sau măcar sta în picioare într-o poziţie decentă în pantofi lui. Nu că ar conta.
%d blogeri au apreciat: