urban jungle

Lion. Amenajare spatiu birouri pentru o companie din industria digitala, cu suprafata de 260mp. Am pornit de la un brief si o echipa extrem de inspirationale si clare, care ne-au indrumat catre definirea unui spatiu creativ, jucaus foarte colorat. Este o organizatie din oameni tineri, foarte focusati si motivati, ce au reusit sa puna pe picioare un business de succes in domeniul publishing-ului online. Nevoia lor a fost de a avea un spatiu extrem de personal, care sa intregeasca cultura organizationala, un spatiu viu si vesel, insa absolut deloc dissruptive. Fiind un parter comercial, cu inaltime libera de 4,7m, am integrat un etaj intermediar, lasand zona de birouri cu inaltime mare, iar peste bucatarie si grupuri sanitare am realizat o zona etajata multifunctionala, unde se afla o sala de intalniri si un spatiu lounge. O cerinta clar exprimata a fost aceea de a avea zone verzi pe de o parte, iar pe de alta parte pentru ca personalitatea brand-ului este reprezentata de un leu, am definit un concept creativ de “urban jungle”. Am incercat ca peste tot sa suprapunem elemente “urbane” cu elemente “jungle”. Astfel, open space-ul cu birouri are o gradina interioara combinata cu tratari specifice spatiilor urbane – caramida aparenta, metal, texturi de beton si tubulaturi aparente. Inaltimea mare a spatiului ne-a permis o tratare decorativa a peretilor, cu elemente simple de depozitare si un grid care desparte peretele in diferite zone cromatice. Toate culorile folosite sunt cat mai saturate, fara a fi insa puternice. Scara ascunde o zona de depozitare si este gandita ca obiect decorativ in sine si ca o invitatie catre etajul superior. Majoritatea compartimentarilor sunt gandite din sticla, pentru o buna comunicare vizuala intre spatii. Sala de meeting de la etaj este versatila, cu masa centrala care este o masa de biliard (o propunere venita din partea clientului) si cu pereti pe care se poate scrie. Cel mai tematic spatiu este bucataria, unde ne-am permis o abordare mai directa a temei “urban jungle”, prezenta prin folosirea lemnului, a picturilor murale realizate special, a corpului de iluminat DIY deasupra blatului, combinate cu sapa epoxidica si fronturile mobilei, ca elemente “urbane”. Echipa: Gabriel Ciobanu, Daliana Raducan, Alina Vilcu, Ilinca Stefanescu Photo credits: Sever Popescu