Fieni
 Fac ordine si caut prin pozele de la Fieni, ca sa pun cap la cap cateva ganduri. Nu prea stiu de unde sa incep, caci sunt atat de multe lucruri de spus.
fieni25
S-a scris mult despre povestea familiei de la Fieni, si lucrurile nu se vor opri aici, caci sunt cu adevarat niste oameni rari. Intalnirea cu ei ne-a inspirat pe toti, absolut toti oamenii din echipa Visuri la Cheie. Vorbeam intre noi si ne minunam cum inca mai exista asa oameni autentici si frumosi.
Si asa a fost toata povestea amenajarii casei. Casa, asa cum arata ea la final, a fost rezultatul muncii in echipa, dar genul ala de munca nu intre colegi, ci intre oameni. Oameni cu limitele lor, cu bunatatile lor, cu zambetele lor, cu fricile lor. Asa ne-am regasit cu totii la Fieni: ca oameni, dincolo de a fi arhitecti, soferi, producatori, designeri etc. M-am simtit foarte apropiata de colegii mei, atat de apropiata incat egourile noastre nu au mai incaput intre noi. Cred ca drumul nostru ca echipa Visuri la Cheie a atins un punct de maturitate la Fieni.
fieni21
Si de fapt, ajungand aici, realizez ca nu vreau sa scriu neaparat despre ce am facut noi acolo, sau despre familia Udrea (eroii povestii noastre), ci despre noi.
Adela – care are energie cu care greu poti tine pasul de multe ori. Ma uimeste de fiecare data cum pe ultima suta reuseste sa  puna cap la cap niste set-up-uri manufacurate in mare parte de ea. E super inventiva Adela noastra. De la ea am invatat ca atunci cand chiar iti propui un objectiv si il urmezi pas cu pas cu tenacitate, nu are cum sa nu iti iasa. La cate lucruri face si pune cap la cap, o suspectez pe Adela ca doarme doar cateva ore pe noapte:).
In noaptea ziua predarii casei, inainte sa vina familia, am simtit nevoia sa ne imbratisam…asa, pentru ca oricum eram destul de obosite sa ne gasim cuvinte de lauda una pentru cealalta.
fieni5
Daliana – arhitecta, colega mea din viata “reala” de la birou si din Visuri. Ma ajuta in tot ce fac. Este una dintre cele mai mature si creative persoane din cate cunosc. Dali este prietena mea buna. Cu care rad, deseori plang, ne certam (rarissim!!!), ne impacam si la final suntem recunoscatoare amandoua ca viata ne-a intalnit.
fieni3
Omid – e super creativ, dar nu asta il face special. Il face special faptul ca e un gentlemen, asa cum nu am intalnit multi barbati in ziua de azi. Omid e o poveste, un suflet sensibil cu o minte ascutita ca sabia.
fieni2
Omid cu Daliana pe ultima suta de metri, in noaptea dinaintea venirii familiei.
fieni23   fieni30
Alina – se ocupa de costume, insa ne ajuta cu tot ce poate pentru proiectele noastre speciale. Alina e o super fata. Calda, atenta cand iti da un sfat, cu multe cautari interioare, care traieste viata intens. Cel mai mult imi place la Alina ca este “true to herself”.
Alina m-a ajutat cu proiectul special de pe hol – casutele din fetru.
fieni27   fieni6
Romeo – Romeo este un erou. Se ocupa de productie si practic toata lumea trage de el. Toate lumea ii cere ajutorul. Ne duce, ne aduce, monteaza storuri, repara lampi, vopseste, ne serveste mancarea la pranz, si cine mai stie de cate se ocupa Romeo. Faza cea mai tare e ca Romeo zambeste mereu. Si danseaza cu noi de fiecare data cand are ocazia.
fieni8
Ei sunt cei pe care ii am in pozele de la Fieni. Insa familia e mult mai mare:)…. si cu multi oameni speciali care imi vin acum in minte cand scriu aceste randuri. Isa, Cozmin, Roxana, Dan, Flori….to name a few.
fieni21
Iar Dragos Bucur e Dragos Bucur. As seen on TV. Dintr-o bucata, simplu si fericit cu viata lui. Seamana cumva cu oamenii nostri de la Fieni. Implinit cu lucruri simple si o familie ca in povesti.
Casa:
Am gandit pentru toate spatiile un stil rustic. Insa am nuantat aceasta abordare, in sensul de a face un interior rustic mai rafinat. Un interior in care lemnul este foarte prezent, insa este prelucrat si combinat de asa maniera ca spatiile nu par apasatoare. Ne-am jucat cu lemnul sub diferite forme: lambriu, panou traforat pentru scara, scara ce devine element decorativ, placari de tavan, masuta facuta dintr-o sectiune de buturuga..etc.
Omid s-a ocupat de dormitor parinti si zona de living, Adela de bucatarie si camera Mariei, iar eu de holuri, baie si camera baietior. Exteriorul casei reprezinta un efort de echipa pentru a trezi la viata o casa veche din Bucovina care adaposteste cea mai faina familie la Fieni.
Camera baietilor facuta de mine si Daliana:
fieni26   fieni22   fieni14
Camera Mariei, facuta de Adela, cu lampa manufacturata de ea:
fieni7   fieni10
Baia, facuta de mine:
fieni11
Living si dining, facute de Omid, cu minunatia aceea de masa:
fieni15
Dormitorul matrimonial, facut de Omid:
fieni12
Holurile, facute de mine:
fieni20   fieni13
Bucataria, facuta de Adela:
fieni17
Si exteriorul…
fieni16
%d blogeri au apreciat: