Și vorbesc despre tine!

Când ne amenajăm casa, ne gândim în primul rând la mobilier. Pereţii primesc o culoare, eventual cât mai neutră, sau poate chiar un tapet texturat, cu model geometric, floral sau baroc. Deasupra atârnăm diverse tablouri, un print mare sau acoperim o parte din peretele respectiv cu… da, mobilă. Cam asta este reţeta şi funcţionează de minune. Dar să ne gândim şi altfel: pereţii sunt suprafaţa ideală pentru un “showcase” personal! Şi am putea parafraza mai departe… arată-mi un perete făcut de tine şi am să-ţi spun cine eşti.

Orice îţi trece prin cap poate fi material pentru o grafică numai bună de printat pe un tapet care să spună ceva despre tine. Fie că sunt citate inspiraţionale sau idei care te motivează sau poze preferate, fie că ai dat pur şi simplu peste un pattern pe care ţi-ar plăcea să-l vezi întins pe tot peretele unei camere, ai libertate absolută! În felul acesta pereţii nu mai reprezintă doar delimitarea unui spaţiu de locuit, ei devin o oglindire a personalităţii tale. Ai creat un tapet unic.

Nimic mai simplu de executat: poți vorbi cu un art director sau poți construi chiar tu compoziția dacă te pricepi, apoi o trimiți la o firmă care printează pe tapet și tot ei s-ar putea să ți-l și aplice. Este printat pe o hârtie specială cu un adeziv care se activează în momentul în care este udat, așa că grijă la aplicare.

Fă o selecţie din versurile pieselor preferate, caută un font care să-ţi placă, poate ceva stil anii '60 sau electro, şi gândeşte-te la o compoziţie. Mai jos este tapetul pe care l-am creat noi pentru un birou, într-o casă. Este minunat că-ți poţi alege exact nuanţa pe care o doreşti ca suport cromatic pentru text… de obicei, oricât de variată ar fi oferta de tapet, tot te loveşti uneori de compromisuri. Parcă nu e chiar ce vroiai. Cu tapetul printat te poți juca fără limite.

Altă variantă: îţi poţi face singur un pattern care să meargă cu stilul în care vrei să-ţi amenajezi casa. Pentru o cameră boho-chic am conceput un tapet care să fie pe aceeaşi linie cromatică şi pe care să-l putem încadra în profile clasice.

And last but not least… tapetul care mimetizează o uşă inestetică!

Și dacă nu eşti întru totul hotărât cu demersul tău artistic, poţi “minimiza riscul” de a nu ieşi tocmai ce îţi imaginai: cumperi un tapet pe care  îl bricolezi. Ca în poza de mai jos: un tapet cu rame desenate pe care le umpli cu fotografii, desene, post-it-uri sau poate chiar poliţe cu obiecte de mici dimensiuni.

zp8497586rq