SCENIC VIEWS – House by the lake

SCENIC VIEWS – House by the lake

House for a young “super” family with 3 children and lots of friends. The architectural concept has at the core the personality of the couple: full of energy, achievers, smart, determined, beautiful and extroverted. The house is a reflection of their way of being and it’s a declaration of creativity and sheer daringness, being defined as a contemporary sculpture. The volume is generated by the restrictions imposed by the plot and the brief, having as main intention the lake as a focal point. The house closes itself on two sides and opens towards the lake with a transparent ground floor encapsuled between two ample glass walls and a cantilevered first floor placed above, which gives drama and proposes a private terrace to the master bedroom. We kept to the minimum façade decors, while choosing imposing finishes – natural stone, big ceramic tiles and an accent brass wall at the entrance. 

Floor area:  500 sqm