The little reading corner – “a house must”.

Ca și dressing-ul, colțul de citit este pe lista spațiilor obligatorii de avut într-o casă pentru că face parte din firesc, din locuire așa cum ar trebui să fie ea în mod ideal. Și (slavă cerului!) colțul de citit este mai ușor de creat decât dressing-ul, chiar și în spațiul înghesuit al unui apartament de bloc.

Ideea este că avem nevoie de un colțișor în care să luăm o pauză, să ne tragem sufletul, să medităm, să ne relaxăm, să ne retragem cu o carte bună, să uităm de toată alergătura cotidiană și responsabilitățile noastre. Da, putem face asta și, după preferințe, în cadă, pe canapea la TV (ce trist…), în pat cu laptopul în brațe pe net (și mai trist). Pe de altă parte ne putem gândi unde în casă am putea amenaja un loc’șor numai al nostru, confortabil și intim, care să ne schimbe starea și să favorizeze… “zenul”. Îl putem închipui cum ne place nouă mai mult și poate fi de la sobru-clasic, nordic-minimalist, până la extrem de feminin și pufos. Și totul poate începe de la o lampă, un fotoliu și câteva elemente personale.

A se amesteca bine, până găsim aranjamentul care ne este cel mai confortabil: un fotoliu comfy (fie că este genialul Poang de la IKEA, fie că avem un fotoliu vechi de la părinți, bunici, pe care alegem să-l retapițăm cum ne place nouă, fie că scotocim pe la Kika sau chiar improvizăm ceva din perne cât mai pufoase), un taburet (nu obligatoriu, dar când îți poți odihni picioarele în timp ce stai
întins cu o carte în mână… de ce n-ai vrea unul?!), un lampadar (după pofta inimii: IKEA style, vintage, cu abajur colorat, minimalist… “you name it”!), perne pentru ajustarea poziției coloanei (a se lua în serios, vă rog, este o chestiune de ergonomie!), o măsuță (dacă aveți un pervaz la îndemână… ați scăpat de “grija” asta sau puteți improviza orice suport de cărți), câteva tablouri de garnisit pereții pentru efectul intim și personal.

Să nu uitați de o păturică pentru picioare (pufoasă și colorată să fie!) și flori dacă aveți sursă de lumină naturală.

Câteva din seria “minunății pe care le vrem tare-tare”… dar mai puțin fezabile dacă nu stați la casă. Le luăm ca inspirație!

Pentru un pervaz jos: placați cu lemn, îl faceți mai lat, numai bun de stat și privit pe geam.

Altfel de “colțuri” de citit.

Din seria “mai simplu de atât nici nu se poate… dacă aveți o mansardă”.

zp8497586rq