Selectează o Pagină

Hoteluri în care să stai o viață.

 

Pentru că este vară și pentru că vom pleca în curând în vacanțe (dacă n-am început deja), dar mai ales pentru că avem un defect profesional care se numește “love for design”, ne-am decis că dacă tot mergem pe undeva, atunci să ne facem de cap în locuri “designerish”.

Tot scotocind internetul după destinații și hoteluri care să ne satisfacă vizual (și nu numai), am ajuns la concluzia că s-ar putea să nu avem noi atâtea vacanțe la dispoziție câte cazări incredibile am pus pe lista de “must sleep and have breakfast here”. Indiferent că planificați e ieșire exotică, la munte, la mare sau vreți să rămâneți “urbani”, avem de toate pentru toți. Începem cu cinci dintre ele și, deși azi este marți, în fiecare joi înainte de weekend, mai planificăm cinci destinații.

 

1. Casa Tenbosch – Bruxelles, Belgia

Aici m-aș muta mâine și mi-aș prelungi șederea pe termen nelimitat. Micul hotel “bed & breakfast”, cu doar 7 apartamente, este de fapt format din două clădiri Art Nouveau (stil atât de tipic pentru Bruxelles) construite pe la 1906, dar care au fost renovate ulterior pentru a da o formă unitară celor două fațade. Ca și la interior, s-a păstrat aerul boem de 1900, dar s-a obținut în același timp un look foarte modern și curat.

Interiorul este simplu și elegant, dar cald, primitor și “cozy”, conceput în stilul designului scandinav. De altfel, după toate piesele de mobilier și corpurile de iluminat, m-aș simți ca într-un muzeu al designului nordic, în care sunt totuși invitată să mă bucur de exponate în liniște, câteva zile. “Less is more” este exact ce definește acest spațiu.

2. Treehotel – în pădure, lângă Harads, Suedia

Dacă tot am început în stil scandinav, următoarea locație pe listă este chiar în Suedia. Dacă reședința mea imaginară este în Bruxelles, atunci de aici mă voi inspira pentru casa de vacanță.

Proiectul a fost inspirat dintr-un film suedez în care trei bărbați își construiesc o casă în copac. Filosofic, existențial, pe principiul întoarcerii la rădăcini. Exact asta este ideea Treehotel: să ofere o experienţă autentică, desprinsă de cotidian, cât mai aproape de instincte şi natural, dar care să ofere în acelaşi timp confort şi plăcere. Foarte important în dezvoltarea proiectului a fost aspectul ecologic: materiale cu impact minim asupra mediului, surse alternative de energie, iar toaletele au un sistem de incinerare la 600 de grade C! Copacii în jurul cărora sunt construite căsuţele nu sunt distruşi, ci integraţi ca energie vie în spaţiul interior.

“TREEROOMS WITH CONTEMPORARY DESIGN IN THE MIDDLE OF UNSPOILED NATURE”

Deşi în mijlocul pădurii, interiorul este conceput să-ţi ofere un confort atipic pentru o cabană de munte. Piesele de design iconice sau corpurile de iluminat le vezi mai degrabă într-un showroom, nicidecum într-o casă în copac. Totul este foarte uşor, luminos, firesc, necesar, confortabil fără a exagera. Omul în acord cu natura, dar nu cel care se răzvrăteşte împotriva tehnologiei, ci, de data asta,  omul care a ajuns să folosească această tehnologie pentru o simbioză cu mediul.

3. Hotel Wiesler – Graz, Austria

“WELCOME TO THE WIESLER. A LOCATION IN THE CENTRE OF GRAZ WITH A GREAT ATMOSPHERE, GREAT FOOD, GREAT PEOPLE AND GREAT BEDS. A PLACE WHERE YOU CAN BE YOURSELF BUT ALSO REINVENT YOURSELF. SOMEWHERE BETWEEN SOUL AND ART NOVEAU, BUT ALWAYS IN THE HERE AND NOW”

Înapoi în oraş, înapoi la Art Nouveau. Hotelul Wiesler, din Graz, şi-a făcut un act de mândrie din a fi mereu modern şi retro în acelaşi timp, reinventând în permanenţă conceptul de lux. Fiecare cameră este diferită, cu elemente foarte actuale şi vintage, un melanj foarte frumos între evocarea secolului trecut şi confortul zilelor noastre.

 

Urmăriţi blogul lor pentru alte detalii despre acomodare sau delicii culinare.

 

4. Hotel NHow – Berlin, Germania

“A NEW GENERATION OF HOTELS: OFFBEAT, LIVELY, DYNAMIC AND WITH A LOCAL FLAIR THAT SIMULTANEOUSLY HAS WORLDWIDE APPEAL. EVERY NHOW HOTEL HAS ITS OWN THEME IN ADDITION TO A FOCUS ON FASHION AND ART”

Curajos, edgy, “uber hip”, foarte modern și inovator, un loc foarte berlinez adică, este al doilea hotel NHow, marca Sergei Tchoban – arhitectură, și Karim Rashid – interior. Culori tari, forme ondulate, contraste puternice. Dacă tot am vorbit de stilul scandinav, ei bine NHow se situează exact la polul opus.

Toate cele 304 camere au fost concepute în stilul electrizant caracteristic lui Karim Rashid, dar dincolo de formal, designerul a integrat detalii de funcționalitate care fac spațiul aproape maleabil și schimbator: TV-ul care se retrage în perete când este închis, spre exemplu.

5. Cabana Beranger – St. Martin de Belleville, Franța

Nu, nu am greșit sezonul. Alpii rămân o destinație pitorească și după ce se topește zăpada de schi, iar aici chiar aș vrea să merg. Pare o cabană și chiar este organizată pe principiul unei cabane în care toată lumea se strânge în jurul focului, însă atmosfera interioară numai rustică nu este. Și asta ne place!

Minimalism și cabană de munte nu-și prea au locul în aceeași idee, darămite în același context arhitectural, însă designerul Noé Duchaufour Lawrance nu numai că le-a adus împreună, dar le-a făcut să coexiste incredibil de frumos. Atât de elegant și simplu, spațiul este rece și cald deopotrivă, mobilierul din lemn suprapunându-se peste pardoseala din ciment. Ca tonuri: mult alb, gri și nuanțe de bej. Ca mobilier: Aarnio, Bouroullec, Massaud. Enjoy!