light comes first
Conceptul creativ, declinat atât în partea de recompartimentare, mobilare cât și în cea stilistică, are la baza valorile familiei: structură, simplitate și lumină.
Cei 4 (soții, împreună cu 2 baieți de 10 și 8 ani) locuiau deja de câțiva ani în acest apartament, fiind cumpărat mobilat. Dorința de a refunctionaliza și redecora spațiul a avut la bază nevoia de a se simți “acasă”, adică într-un loc care să spună povestea lor și să răspundă dinamicii relației lor.
Astfel, am venit cu o soluție de recompartimentare care aduce bucătăria deschisă în zona de zi, o dublează cu o bucătărie ascunsă de o ușă filomuro în care se gatește “intens”, se adaugă un mic birou în zona intrării și, foarte important, se asigură o lărgire a holului de acces, pentru a acomoda o garderobă.
Pereții au fost ajustați astfel încât să permită depozitări ascunse peste tot unde a fost posibil.
Conceptul stilistic are la bază simplitatea. și astfel materialele și schema cromatică au fost reduse până la esențializare – lemn, beton aparent si nuante exclusiv de gri.
Dormitorul matrimonial este tratat monocrom, în zona de gri albastrui, pentru a defini un spatiu învăluitor și profund, care ajută relaxării. Dormitoarele copiilor au fost gândite “atemporal”, fără o tematică specifică unei anumite vârste și cu cât mai puține decorațiuni și obiecte ce ar putea contribui la o stare de “clutter” interior. Băile îndrăznesc către finisaje și culori mai prezente, fiind abordate ca spații scenografice, în care te poți bucura de un anumit grad de stimulare vizuală.
Holul de Intrare este zona emblematică a casei care îți urează “bine ai venit”; astfel, peretele cu cele doua usi filomuro este decorat cu un tapet cu o grafică ce are semnificație pentru familie.
Pentru zona de zi, s-a luat decizia de a lăsa lumina să fie principalul element ce decupeaza geometrii spațiale, fiind orientată pe sud. Astfel, toate volumele prezente sunt reduse la minim, cu forme geometrice structurate, care prind viață când lumina pătrunde în interior.