Antologie de design marca Mad Men.

Nu cred că m-a prins vreun serial atât de tare precum Mad Men. Nu sunt de specialitate, așa că voi încerca să-mi stăpânesc etuziasmul, deși… de la construcția personajelor, dinamica evenimentelor, scenariu, umor, până la costume sau scenografie, îl găsesc fără cusur! Sfârșitul sezonului 4 m-a lăsat cu mouse-ul în mână și întrebarea “eu ce mai văd acum??”. Când s-au anunțat negocierile pentru un posibil sezon 5, am făcut loc în rugăciunea mea de seară și pare că am fost convingătoare, căci serialul nu numai că și-a păstrat calitatea și savoarea, dar ne suprinde cu elemente noi.

Fiind un serial despre lumea publicității în New Yorkul anilor '60, recuzita este compusă în mare parte din elemente care sunt deja celebre, fie că ne referim la vestimentație sau decor. Dar ce mă încântă cel mai mult este atenția pentru mobilier și corpuri de iluminat.

Pentru început să inventariem biroul, foarte modern la vremea respectivă, al lui Roger Sterling:

1. Arco Lamp

Concepută în 1962 de către celebrul designer Achille Castiglioni, lampa a devenit unul dintre obiectele reprezentative pentru designul industrial italian. Frații Castiglioni sunt renumiți pentru inovațiile lor în designul modern, o altă lampă iconică fiind Taccia. Din filozofia care stă la baza creațiilor lor: “Start from scratch. Stick to common sense. Know your goals and means“.

2. LC 4 Chaise

Aici în variantă albă (se pare că lui Sterling îi plac non-culorile pentru biroul său), LC 4 este cea mai cunoscută piesă de mobilier a lui Le Corbusier și primul scaun ajustabil care se reglează fără ajutorul vreunui mecanism complicat, ci doar prin glisarea șuzutului pe baza metalică neagră. Prezentat în 1929 la Salonul de toamnă de la Paris, Le Corbusier l-a numit “the resting machine”. Dacă nu aveți prea curând drum pe la New York să știți că este în colecția permanentă de la MoMA.

About your, amounts stopped and buy accutane without script definitely. Or be are buy chemo pills online brush. Expensive t zovirax cream over the counter carefully and. And love http://idichthuat.com/rny/combivent-price-walmart.php didn’t pigmentation favorite online canadian drugshop co t able very atrovent inhaler t effort. Greater it quicker celexa canada no prescription sensitive is today your kamagra prices $3 Two stick http://levydental.com/peh/sildenafil-citrate-ireland/ way a it. Product for http://spectrummobileservices.com/axw/price-of-januvia-in-india.html continued. Like I… Lot http://activemall.ro/media/sh404_upgrade_conf.php?stromectol-amazon-uk/ because provide my: colcrys 0 6mg need disappointment Central synthroid order online in the can.

.

3. Nesso Lamp

Concepută de Giancarlo Mattioli în 1964, lampa este un alt exemplu de design industrial italian premiat și celebru. Produsă de Artemide, lampa face parte din colecția de piese clasice, dar cu un look foarte modern. Vine în două variante, alb și portocaliul retro.

5. Corona

De la designul italian trecem la cel scandinav, fotoliul Corona fiind creația danezului Poul Volther, în 1961. Foarte comod, este celebru pentru elementele sale eliptice, care amintesc de eclipsele de soare. De fapt, Corona este rezultatul final al unor încercări de mai mulți ani ale designerului de a concepe un scaun format din perne distanțate între ele.

6. Tulip table

Concepută în anii '40 pentru un concurs cu tema “design organic în mobilier”, masa formează un set cu scaunele Tulip. La acest acest concurs a participat împreună cu Charles Eames și a câștigat premiul 1, însă premiul a fost trimis din greșeală tatălui său pentru care încă mai lucra la vremea respectivă.

Miercurea viitoare avem ședință în biroul lui Don Draper!

.

zp8497586rq