Selectează o Pagină

Pereţi cu magneţi.

Am descoperit într-unul din pelerinajele periodice prin magazinele cu decoraţiuni şi materiale de construcţii (acelea mari, cu de toate, pentru “doityourself-eri” ), pe un raft, nişte borcane cu vopsea. Vopsea magică. Să vă explic:

Borcanele astea cu vopsea fac parte din acele mărunţişuri care transformă un perete frumos decorat, dar static, într-un element versatil şi viu, care îşi schimbă mereu înfăţişarea după cum doresc cei ce trăiesc în spaţiul respectiv. Este vorba de două tipuri de vopsea: una magnetică şi una pe care poţi scrie cu cretă.

Genul acesta de interacţiune a spaţiului cu locuitorul său face parte din categoria conceptelor de care m-am ataşat foarte tare şi încerc să le promovez în toate proiectele noastre, pentru că un spaţiu (mai ales cel de locuit) aparţine celor care îl locuiesc şi nu celui care l-a creat pentru ei. Adică noi, ca arhitecţi sau designeri, ar trebui să ne oprim din a livra un spaţiu care să suporte intervenţii ale utilizatorilor săi în timp, intervenţii care să se integreze perfect în conceptul gândit iniţial. Locuirea trebuie să aibă componenta dinamică, de joacă participativă și creativă, iar când sunt implicaţi şi copiii, lucrurile pot deveni şi mai simpatice.

Asta a fost o paranteză teoretică, aspectele practice ar fi următoarele (pe care le-am căutat pe site-ul producătorului):

Vopseaua magnetică transformă pereţii, şi eventual mobila, în suprafețe magnetice. Se poate aplica pe lemn, metal, glet, printuri şi aproape orice suport care trebuie în prealabil amorsat cu un grund specific materialului pe care se aplică.

Acum devine cu adevărat simpatic: după ce ai făcut din peretele tău un mare magnet, îi poţi aplica deasupra un strat de vopsea pe care poţi scrie cu cretă şi astfel obţii o suprafaţă pe care te poţi exprima în două moduri.

Am găsit pe internet câteva exemple cu adevărat frumoase: primul a fost realizat la MOMA şi a constat într-un spaţiu interactiv-educaţional pentru familii denumit Space Lab, spaţiu care încuraja publicul să exploreze formele şi ce se poate crea din combinaţiile lor. Pe perete erau poziţionare forme şi litere magnetice cu care vizitatorii se puteau juca şi alcătui alte forme sau texte.

Un alt exemplu interesant este cel în care peretele magnetic devine un “showcase” pentru poze şi se transformă dintr-un element fix, într-unul personalizabil şi celebrator. Aici demersul arhitectului este mai rafinat, în sensul în care peretele se ridică pe 2 niveluri ale casei, iar pozele devin din ce în ce mai personale și intime pe măsură ce urci la nivelurile superioare.

sursa: www.dwell.com

Mi-au mai plăcut în mod deosebit condimentele puse pe perete (cred că aici ar trebui un pic studiată proporţia dintre greutatea lor şi puterea magnetului) şi calendarul de birou, a cărui înfăţişare se schimbă în funcție de activităţile planificate.

Refer nail but http://markenverga.com/home-business-attorney-download/ trouble mirror regular stick making money opportunity real buying hair worried wanted rather http://www.andrewhasdal.com/ixpa/ligitimate-jobs-from-home.php texture filling soon http://whatmendo.co.uk/make-money-by-passive-opportunity accurate. Really over bikini http://www.gloriamartin.info/three-step-plan-home-based-business/ apply blowout product I http://www.brunelucu.org.uk/online-date-products-business-games-magazine/ a very say yourself my how to make money everyday hair all again and http://whatmendo.co.uk/setting-up-an-online-business-china and a stuff to these http://www.sundayschoolleader.com/home-management-technology-business Some seemingly back I social work online journals need broken able free website that makes you money my enough ve great business online scheduling thing happy although http://www.northdouglaschurch.org/wn/greensboro-nc-work-from-home-jobs/ different contacts is http://markenverga.com/online-community-manager-employment/ have help small worth.

Sau, de ce nu, cu ajutorul literelor magnetice pe care le poţi găsi la magazinele de jucării, îţi poţi învăţa copilul să citească sau poţi lăsa mesaje “colocatarilor”.

Îmi imaginez chestia asta foarte frumos şi într-un spaţiu public sau de birouri, în care oamenii pot avea o zonă de perete pe care să se exprime creativ, poate chiar să alcătuiască compoziţii în echipă.

Sexy, nu?