The Republic of Fritz Hansen.

Povestea începe așa: în 1872, un tâmplar danez primește autorizație de a face comerț în Copenhaga. Aproape un secol și patru decenii mai târziu, The Republic of Fritz Hansen continuă să fie unul din cei mai mari producători de mobilier din lume, având pe piață piesele iconice ale unor designeri care au schimbat perspectiva asupra designului.

Ant Chair a fost conceput in 1952 pentru a fi folosit in cantina unei companii farmaceutice daneze. Denumirea se trage, fireste, de la asemanarea scaunului cu silueta unei furnici cu capul inaltat. Versiunea originala avea 3 picioare de plastic, urmand ca mai apoi scaunul sa fie produs si cu 4 picioare din otel.

Grand Prix este un scaun din placaj, care poate fi stivuit, si al carui nume a fost schimbat din Modelul 3130, dupa ce a castigat premiul cel mare la editia 11 a Trienalei de la Milano, in 1957. Scaunul este produs, fireste, de Fritz Hansen, din lemn de fag sau teak. Similar modelului 3107 din 1955, dar imbunatatit cu picioare de lemn. Sezutul este lacuit, vopsit sau finisat cu panza sau piele.

Modelul 3107 sau SERIES 7™ este unul din cele mai populare piese de mobilier din istoria designului danez. Arne Jacobsen introducea tehnica indoirii lemnului in doua dimensiuni prin aburire. Scaunul este produs din placaj laminat iar stratul superior de furnir are ca optiuni mai multe esente de lemn, de la nuc, artar, cires sau fag, molid, stejar. Picioarele sunt tuburi din otel cu diametrul de 14 mm si manson din cauciuc negru la baza. Vine cu accesorii pentru unirea scaunelor in rand, carucior pentru transport, numere pentru scaune si randuri si material de protectie pentru stivuirea scaunelor cu tapiterie. Exista varianta cu cotiere si cea sub forma scaunului de bar sau accesorizat cu masuta de scris. Ain't that fancy? Este, de asemenea, unul din cele mai copiate scaune.