Architecture Gem

 

Am făcut zilele astea o documentare pe net pentru un proiect de casă şi am dat peste multe “piese de arhitectură” made în Indonesia. Şi, voila, continuarea firească a primul articol despre Jakarta.
Oraşul este un melting pot în cel mai clar sens, fără nici un fel de sugestie metaforică. Culinar, social, religios şi cultural. De undeva, din amestecul de tradiţie javaneză, cu colonialism olandez, cu influenţe asiatice şi arabe, s-a format un stil de arhitectură foarte specific locului. Uber slick şi elegant. Un minimalism îndulcit cu texturi bogate şi calde şi cu integrarea vegetaţiei în spaţii interior-exterioare.
Armonios şi neostentativ. Foarte greu de obţinut.

House-in-Jakarta-Indonesia-with-Modern-Achitecture2-600x450

284x236_kemangicon1

 

jakarta1

Contează foarte mult nu numai cum arăta casa la interior, dar şi ce privelişte oferă ea oraşului. Aşa că, mai ales în cartierele posh (cum ar fi Menteng sau Kemang) casele au nişte garduri care sunt state of the art. Un obiect de design în sine. Placări cu lemn, cu piatră, apă care curge în anumite zone, vegetaţia mixată interesant and so on.

gard

menteng

House-in-Jakarta-Indonesia-with-Modern-Achitecture1

Stunning-Urban-Small-House-by-Chrystalline-Artchitect-in-Jakarta-Indonesia-550x581

Cam aşa este oraşul ăsta….un loc în care bunul gust şi banii se simt bine împreună. Contrar expansiunii financiare în care află, Jakarta îs not Dubai.

morrissey

 

menteng-si-kemang