DREAM ON

Un wish list de paturi, în care să te pierzi în visare.

Pentru mine, patul ar trebui să fie singurul obiect de mobilier care să populeze dormitorul. Maxim asezonat cu o banchetă pe care să arunci hainele şi cu nişte corpuri de iluminat “state of the art”.

Iată o listă cu cele mai extravagante paturi. Nu vă îngrijoraţi, am evitat exemplele groteşti în formă de hamburgheri, sicrie sau căzi de baie.

Aşadar:
1, Private Cloud, desenat de Manuel Kloker, este de fapt un fel de mare balansoar. Cred că a fost proiectat având la baza conceptul de leagăn de nou născut, în care ar trebui să te simţi relaxat şi “pampered”. Pare să aibă şi nişte piedici cu care poţi să il faci să stea fix, în cazul în care ai ameţit de atâta balansare.

2. Glamour de la Ivano Redaelli. Patul rotund este ceva la care mulţi visează, însă puţini îndrăznesc. Pe lângă o cameră mare, cu o configuraţie specială, îţi mai trebuiesc şi aşternuturi “custom made”. Pentru amenajarea unei vile în nordul Bucureştiului, am mers mai departe de atât, am croit camera după pat, şi nu invers. Mă rog… am avut parte şi de un client cu adevărat îndrăzneţ.

 

 

3. Feel sofa de la Animi Causa, un producător de mobilă israelian. Are la bază o structură moleculară, care este modelul tuturor structurilor din univers. Deşi se cheamă sofa, obiectul făcut din 120 bile învelite în material textil, este atât de versatil, încât se poate uşor transforma în pat.

4. Uroko House ar putea fi “the dream bed” pentru bibliofili. O combinaţie interesantă de bibliotecă, casă şi pat. Un spaţiu care aduce aminte de copilărie, de momentele în care ne făceam ascunzişuri prin diferite locuri din casă.

5. Paturile Hastens – un exemplu de non-design. Adică un obiect adus la perfecţiune în ceea ce priveşte calităţile sale intrinseci, însă fără nici o preocupare aparentă estetică. O abordare foarte sinceră care personal îmi place. Paradoxal, Hastens au nişte campanii de print absolut geniale. Aşa i-am şi văzut prima dată, când răsfoiam un Wallpaper. Un produs care este construit să-ţi ofere cea mai senzaţională experienţa de dormit. Atenţie, însă, preţul este pe măsură – un pat Hastens pleacă de pe la 10K eur.

6. The Hanging bed – Creat de designerul italian Andrea Lucatello, nu este de fapt suspedat, însă este făcut în aşa mod încât pare că pluteşte pe podea. Nu mă prind cum stă aşa.

7. Patul suspendat – de-adevăratelea de data asta, cu multe variaţiuni pe temă; de la una DYI, în care se iau nişte sfori şi se atârnă o ramă de pat cu o saltea (atenţie, însă, obligatoriu tavan de beton) până la această frumuseţe minimalista făcută de brcdesigns.


8. Last but not least, mai degrabă un colţişor de siestă pe la birou, decât un pat…


Gata, back to work now!