Florentina (mama), Delia si Darius (cei doi copii).
O mama singura, Darius are sindrom Down iar Delia este adolescenta. Casa lor este  la marginea satului, oarecum in camp, insa in aproprierea padurii. Florentina este profesoara, dar nu mai poate lucra pentru a avea grija de Darius. O femeie vulnerabila si sensibila, dar cumva gaseste resurse sa faca fata greutatilor. Am stiut atunci ca vreau sa le facem o casa care sa fie sobra si puternica exterior, dar plina de culoare si bucurie la interior.
O casa mai urbana ca tratare, o casa care este mai degraba inchisa decat deschisa (fara pridvor si alte elemente specifice unei case la tara) o casa care prin exteriorul ei sa impuna, sa suplinenasca cumva macar la nivel de perceptie vizuala lipsa figurii masculine din familie. O casa protectiva. La interior am ales o tema in contrast cu exteriorul riguros – boho chic. Un stil colorat, de fapt o suprapunere de mai multe stiluri, cu suprafete si culori cat mai diverse.

gruiu-16

 

 

gruiu12

gruiu10

gruiu14

Pentru a sustine spatiul nou creeat pe verticala cu ajutorul scarii, am decis sa folosesc un tapet foarte puternic cromatic.
Delia isi doreste sa devina actrita. M-am impresionat hotararea cu care a spus lucrul acesta si m-a inspirat sa-i creez o camera cu tematica. Mi-am dorit insa sa vin cu accente subtile sau sa pun vizualuri prea evidente. Asa ca am ales o interpretare boema, specifica unei cabine de actor. Cu masuta de machiaj, cu patul pus pe jos, cu stander cu haine la vedere si  cu cliseul benzii de celuliod inr-un bandou decorativ care imbraca camera pe orizontala, in care am selectat pozele cateva poze cu ea.

gruiu-3

gruiu-4

gruiu-5

Cel mai frumos moment: atunci cand am primit de la o fetita din sat o mica dedicatie. A fost tare dulce, ne-a facut si mie si Adelei cate una.

gruiu2

Momentul de panica: atunci cand am fost cu colegii in padure, unde era mai racoare,  sa ne instalam sa lucram la proiectele speciale si ne-au macelarit efectiv tantarii. (asta in afara de ultima seara cand am stat cu totii pana tarziu sa terminam…ceea ce este deja un fapt asumat, deci nu mai mai panicheaza)

gruiu17

Best design: fatada gandita de Omid, decoratiile din foisor gandite si realizate de Adela si toata zona de open space de la parterul casei, facuta de mine cu Daliana.

gruiu1

gruiu-7

gruiu-6

gruiu-8

gruiu-11

Cu ce am plecat: daca e sa dau la o parte de la suprafata bucuria unui proiect frumos si a unui cadou frumos pe care Florentina la primit cu aceasta casa, ramane tristetea si neputinta in fata suferintei, a faptului ca nu vad o viata lina pentru Florentina, Darius si Delia. Florentina este in continuare o femeie singura, fortata sa stea acasa pentru a avea grija de copilul bolnav, neputand sa munceasca pentru a castiga bani pentru a oferi poate un viitor mai bun copilului mare. Si ma intorc la mine acasa, la dragul meu Tudor care doarme linistit cand vin eu de la filmare si ii multumesc vietii pentru cel mai frumos cadou.