Ca multe din momentele frumoase din viata, Atena a venit ca o surpriza.
In primul rand, ca un weekend surpriza, insa mai mult, ca o surpriza “asteptari versus experienta in sine”.
Am fost de multe ori in Grecia in diferite insule si am trecut tangential, transversal si longitudinal si prin Atena cu masina; asa am ramas cu perceptia unui oras urat, sau nici macar urat; in nici un fel.
Ma gandeam ca este un oras unde oamenii doar muncesc, iar pentru a trai  exista insulele.
In weekendul la Atena am descoperit un oras vibrant, cald si fermecator. Un oras diferit de toate reperele vizuale ale oraselor europene, simultan diferit si de spatiile orientale; cred ca este pur si simplu un stil de oras aparte.
atena-1
atena-4
Desi Acropoli ar putea parea cliseu, ei bine este: un cliseu puternic, asumat,  plin de farmec, istorie si sacru. Merita din plin o explorare. In Atena am redescoperit mersul pe jos; asa, ca activitate in sine, nu ca mijloc de transport dintr-un magazin in altul; fara o tinta anume. Am realizat ca este un lux faptul de a te lasa dus de pasi oriunde, fara o agenda clara de to do’s.
Weekend’s blast – Muzeul The New Acropolis – un spatiu dramatic si neutru in acealsi timp, care pune in valoare atat de frumos arta antichitatii grecesti. Pelerinaj de arhitectura moderna.
atena-6
atena-8
atena-7
Plimbarea printre bucati din Grecia antica este meditativa. Te arunca cu toata fiinta in lumea definita de proportii armonioase a grecilor antici, in frumusetea adusa la perfectiune. Are parfum de Legendele Olimpului si Zorba.
atena-5
Mi-a placut cartierul Kolonaki, unde, daca as trebui sa locuiesc in Atena, as alege sa stau. Cochet, posh, dar in acelasi timp casual.
atena-2
Seara am ajuns in zona Metaxourghio – un fel art and party playground. Localuri cu caracter, hip si alternative, intr-o zona aparent neutra si deloc chic, destul de in afara zonei centrale, din cate mi-am dat seama.
In Metaxourghio am mancat la Aleria – un restaurant fooooarte gourmet, cu decor  interesant, destul de understated si elegant. Loved it!
aleria-3
aleria-2
Ceva din spiritul antichitatii a reusit sa transpara pana in Grecia de acum. Un sentiment de curaj si veselie amestecate pe care il simti peste tot in Atena.
As putea trai la Atena.