Un interior marca home made.

 

Din categoria design is you sau ‘ce îşi face omul cu mâna lui’, iată casa Paulei.


Paula şi-a amenajat singură casa şi rezultatul este încântător.

De când am început să scriu şi implicit să caut subiecte, mă uit mult mai atentă la toate lucrurile din jurul meu. Şi descopăr case frumoase, detalii interesante, amenajări făcute de oameni pasionaţi. Oameni care au un job “ne-design related”, dar care au plăcerea de a crea, de a căuta şi potrivi tot felul de lucruşoare pentru un întreg armonios. Şi le reuşeşte.

Se poate aşadar: design is really you.

Paula a creat un interior construit pe detalii personale, lucruri vechi şi lucruri noi, fiecare cu amprenta lui specifică.
Îmi place bucătăria, minusculă, care provoacă toate regulile ergonomiei, în care coexistă o mobilă cu accente clasice, o lampă preţioasă, câteva obiecte de la IKEA şi diverse mici lucruşoare atârnate cu mare onestitate pe pereţi.

 

 

 

Efectul mozaicului de sticlă colorată în culori sidefii este accentuat de lumina de sub corpurile de mobilier suspendate.

 

Îmi plac pozele de pe hol, care fac dintr-un perete mic între două uşi un showcase frumos.

 


Îmi place şi sinceritatea ţevilor la vedere şi a radiatoarelor vechi de fontă.
Îmi mai place lumina care intră în dormitor filtrată de storurie de tafta bleu prăfuit, tafta care se regăseşte în cuvertura de pe pat. Cele două fotolii vechi de sub ferestre au fost retapitaţe cu un material ce se integrează perfect în limbajul întregii camere.

 

 

 

Îmi place de fapt foarte mult toată adunătura de obiecte mici, împrăştiate “spontan” şi nestudiat prin toate colţişoarele, care dau intimitate şi personalitate întregului spaţiu. Cea mai simpatică gaşcă de obiecte este grădina zoologică de pe dulap.


Îmi place faptul că la o a doua vedere descoperi contrapunctele moderne suprapuse foarte subtil cu cele retro sau etnice – uite-te la măsuţa din stiplex roşu.


Şi îmi mai place în final şi lampa macramé, care poate este cel mai uşor şi de efect DIY din tot apartamentul: se ia o lampă şi i se trânteşte un mileu în cap.


Pare simplu, nu? Dar îmi aduc aminte de un slogan clişeu de când eram colegă cu Paula în publicitate “1% inspiraţie şi 99% transpiraţie”. GO!