Raportăm de la expoziția de mobilier.

Am fost în weekend la Bucharest International Furniture Exhibition, acest… ca să mă exprim mai “fashionistic”… “must” al evenimentelor de mobilier locale. Dar serios acum, pentru cei care lucrează în domeniu este pe lista evenimentelor care nu trebuie ratate.

Am fost la standuri foarte tehnice și am fost uimită cu cât entuziasm și răbdare îți povestesc oamenii despre noua generație de perii care șlefuiesc fronturile de mobilier, cu mai multe sau mai puține striații, sau despre tehnologia revoluționară a produsului lor – import Germania – pentru prelucrarea lemnului. Recunosc faptul că mi-am prins urechile în unele detalii, dar chiar a fost fascinant și distractiv.

Am fost plăcut surprinsă de bucătăriile UKA design propriu, destul de “haute couture” ținând cont de nivelul general al  industriei.  Blaturi din compozit sau din lemn cu inserții de compozit, fronturi MDF cu detalii foarte bine controlate, bucătăriile lor chiar aveau ceva aparte.

Două standuri care, nu în sensul negativ, dar nu prezentau nicio surpriză: Exotique și Class Living. O mare masă de mobilier superb.

 

Dressinguri “state of the art” –  m-am zgâit la produsele Komandor ca la ceva puțin de pe altă planetă.

Ce am scris mai sus sunt exemplele fericite, căci la BIFE găsești și secțiunea de mobilier stil “sufrageria părinților” sau “mai ieftin de atât nu se poate”.

 

Standul UAIUM prezenta și câteva piese de mobilier conceput de studenți. Foarte ingenioase și spre surpriza mea, cel mai “inestetic” era incredibil de comod. Am reusit asadar sa depasim zona “experimentala” si sa desenam produse cu adevarat integrate.

Tot în zona “studențimii”, standul Atelierului de Proiectare mi-a plăcut mult. Prima revistă distribuită gratuit studenților de la Mincu (poate în curând și celor de la alte facultăți de arhitectură) arată foarte bine și prezintă lucrări ale acestora. Well done!

Am mai vizitat: standul Holver cu o mare varietate de  produse din lemn (parchet, uși, placaje, grinzi… oho!), DEPA, cu panouri decorative care mai de care, unele chiar frumoase, altele poate mai de anii ’60, o expoziție ciudată cu figuri umane din gips, un stand cu mobilier foarte high-class-opulent-decadent…, standul celor de la Gelu Trade, de unde am mai luat panouri traforate, un stand cu bucătării șmechere unde am oftat în fața armata simpatice de SMEG-uri colorate, deci am avut o sâmbătă după-amiază plină!

 

Not so bad, BIFE.