Se simte iarna. Cu ger, zapada, trafic, amorteala si toate cele. Totul merge mai mai incet, ceea ce nu este neaparat rau. A little disruption in viata care curge cu 100 la ora. Aiurea in tramvai.
Frigul ma duce cu gandul la Zermatt. Am fost de curand acolo asa ca voi scrie doua randuri si 3 ganduri.
Zermatt. Dichisit, cochet, fondue, ceasuri, Moncler, Matterhorn, ghetar. Design super edgy. Oh da. In sensul acela rustic with a twist. You will see.
zermatt2
Natura in Zermatt e cruda (raw adica, a nu se intelege ca e rea) si dramatica, ca gerul de afara. Cam de oriunde e uiti, pare ca si Matternorn se uita la tine. Ca monalisa. Pe Materhorn il poti vedea frumos stilizat pe Toblerone, sub forma de logo. Sau sectiune. Tare brandul asta!
zermatt16
Nu am sa enumar aici cum ajungi la Zermatt, ce partii sunt, unde stai si unde mananci si faptul ca este car free. Pentru asta google. I want to talk exclusively design.
Soooo, este primul loc in care descopar ca industrialul si rusticul se pot intalni intr-un mix prietenos si mega tare. Intr-un tip de design curajos si extrem de contemporan, unde elemente industriale se amesteca cu cele rustice. Sincer. Atat de sincer ca tevile aparente, pe tavanul de beton. Aparent si el. In interiorul unul lobby de hotel chic si intim.zermatt3
zermatt4
zermatt5
zermatt6
Ca sa vezi..caldura NU apartine exclusiv culorii oranj si texturilor voluptoase. Deci, rusticul si industrialul ziceam ca se intalnesc intr-un fel pe care nu mi la-s fi imaginat posibil si coerent. Pana la urma ambele stiluri au un demers comun – acela de a exprima esentialul, materiale crude, muchii nefinisate, sinceritate in a exploata suprafete si texturi care de obieci sunt ascunse.
E beton! Ca Matterhorn.
zermatt1
Pozele sunt facute in cele cateva hoteluri in care chiar merita sa stai: Coeur des Alpes si Mattehorn Focus.
zermatt10
zermatt17
zermatt13
zermatt12