A.B.C.dar de perete. Sau ce poți face cu literele prin casă.

 

Când eram mică mă amuzau teribil literele pe care mama le mai punea în supă în loc de veșnicii tăiței. Nu-mi închipuiam la vremea respectivă ce minunății se pot face din litere volumetrice și cât de mult pot personaliza un interior.

Fie că sunt din polistiren extrudat, lemn, tablă, plexi sau sârmă, indiferent de încăpere: bucătărie, living, birou, hol sau chiar dormitor, ca accesoriu pe mobilier, aplicații pe perete sau ca depozitare pentru alte obiecte, posibilitățile sunt infinite. Mai mult, vă puteți juca după pofta… imaginației! cu dimensiunea, fontul și culoarea literelor pentru a obține exact efectul pe care il doriți. De fapt, de cele mai multe ori, rezultatul are să vă surprindă, mai ales dacă intenționați ca textul sau literele alese să vă reprezinte, să spună ceva despre voi și stilul vostru de viață.

Astfel, puteți folosi literele ca accente de culoare și chiar ca mobilier într-un spațiu. Obiecte mari, prezente, care să vă fure ochiul sau mai delicate, într-un colț, pe o poliță sau șemineu, care să completeze compoziția.

De cele mai multe ori, literele pot fi accesorii foarte simpatice și puteți alege materialul, dimensiunea și culoarea în funcție de stilul casei voastre: vintage, modern, “girly-romantic” sau minimalist. Dacă vă place contrastul, ați putea vopsi litera într-o culoare care s-o diferențieze puternic de suportul pe care este pusă.

Pentru amenajarea unei case noi am ales în dreptul scărilor varianta în care literele ies în evidență doar ca volumetrie, iar textul, ca semnificație, este reprezentativ pentru obiectul asociat.

“Faith is taking the first step even when you don’t see the whole staircase”   –    Martin Luther King, Jr.

Pentru un colț feminin și delicat aruncați un ochi pe site-ul celor de la PBteen și veți găsi o sumedenie de obiecte din sârmă, de la coșuri pentru depozitare, cuiere sau suporturi pentru fotografii, până la accesorii de brad sau aplicații de perete. Avantajul este că nu sunt scumpe și livrează și în Romania.

Literele pot fi vopsite cu patină, astfel încât să pară proaspăt scoase la lumină dintr-un atelier auto sau o fabrică părăsită și să fie exact acel accent cromatic de care este nevoie într-un spațiu.

www.yatzer.com

Tot patinate, literele pot da o notă de eleganță și rafinament unui interior clasic.

Și dacă vă plac măcar la fel de mult literele decorative din lemn ale celor de la Edie’s Lab, găsiți ceva asemănător la BoConcept.

Litere din lemn de la BoConcept

Din litere de culori sau texturi diferite puteți compune cuvinte care să vă reprezinte și astfel să aveți prin casă texte inspiraționale, un fel de “reminders” pentru ideile voastre de suflet.

William Dohman – Etsy

Pentru un efect maxim, la KARE găsiți corpuri de iluminat în formă de litere, cu o lumină atmosferică și un text la fel de inspirațional.

Iar dacă vreți să vă jucați cu litere metalice pe întreaga suprafață a peretelui, vedeți Pereți cu magneți. Sunt atâtea lucruri pe care le puteți face cu o vopsea magnetică!